maanantai 18. heinäkuuta 2016

München und alles

Vaihdon viimeiset kaksi viikkoa alkoivat ja lähdön lähestymisen voi tuntea. Ensimmäiset hyvästit on jo sanottu, kurssit lähestyvät loppuaan ja lähtövalmisteluitakin on tehty. Myös jäähyväisjuhlien päivämäärä on valittu - on haikeaa mutta samalla mukavaa lähteä ja palata takaisin Suomeen.

Liikaa lähtöön ja tulevaan keskittymättä on hyvä taas katsella, mitä viimeisen parin viikon aikana on tullut tehtyä: kiirettä on pitänyt ja monia upeita juttuja (sekä muutamia surullisia) on tullut koettua.


Pari viikkoa sitten keskiviikkona opiskelin Maryn kanssa kirjastossa, josta päädyimme lounaan jälkeen terassille jatkamaan opiskelua oluen kera. Torstaina jatkoin opiskelua ja illalla kävimme katsomassa EM-kisojen finaalin.

Saman viikon perjantaina tapahtui paljon: Päivällä kävimme saksalais-ranskalaisessa puutarhassa nauttimassa auringosta sekä tunnin mittaisella polkuvenekierroksella järven ympäri. Tämän jälkeen kävimme pyörähtämässä ystävieni yliopiston kampus-festivaaleilla, josta suuntasimme suihkun kautta keskustaan Altstadt-festeille eli Vanhan kaupungin festivaaleille. Koko vanha kaupunki oli täynnä musiikkia, ruokaa, juotavaa ja kulttuuria - kokemus oli upea.

Grillimestarit Schwenkerin äärellä


Kuva parin viikon takaa, kun Saksa pelasi Ranskaa vastaan 


Lauantaina kävimme uima-altaalla nauttimassa auringosta isolla porukalla, ja illalla kokoonnuimme Bartekin asuntolan pihalle grillaamaan ja pelailemaan. Päivä oli todella rentouttava, minkä vuoksi sunnuntaina jaksoi hyvin opiskella.

Viime viikon maanantai ja tiistai menivät luennoilla istuen sekä opiskellen. Tiistaina pidimme pienemmällä ystäväporukalla läksiäiset joukkomme ensimmäiselle lähtijälle: kokkasimme yhdessä tortilloita ja nautimme toistemme seurasta. Hyvästit ovat aina haikeita ja on outoa, kun yhtäkkiä ei tapaakaan toista, vaikka on viimeiset kolme kuukautta nähnyt lähes päivittäin.



Keskiviikko ja torstai sujuivat kämppiksen kanssa hengaillessa ja opiskellessa sekä biljardia pelaten, mutta perjantaina lähdinkin suomalaisen kaverini Johanin kanssa Müncheniin! Tarkoituksemme oli matkustaa Sveitsiin, Berniin, mutta opiskelijabudjetin vuoksi München vaikutti sopivammalta kohteelta.

Perjantaina lähdimme aamulla hyvin aikaisin bussilla kohti Müncheniä, ja kuuden tunnin bussimatkan jälkeen lähdimme tutkimaan kaupunkia. Söimme, kävelimme monta kilometriä hostellille, päädyimme vahingossa karnevaaleille, kävimme laitteissa ja joimme viiniä puistossa auringonlaskun aikaan. 5/5, sanoisin.






Lauantaina heräsimme aikaisin ja suuntasimme aamupalan jälkeen kohti Nymphenburgin linnaa. Käveltyämme pari kilometriä linnan tilusten metsissä päädyimme suuren puutarhan luo ja ihastelimme upeaa paikkaa. Tämän jälkeen matkustimme julkisilla englantilaiseen puutarhaan, joka yllätti suuruudellaan. (Koko München oikeastaan yllätti koollaan: etäisyydet ovat aivan järkyttäviä ja nähtävää riittää!) Ihastelimme suurta järveä, matkustimme ensimmäistä kertaa ikinä pyörätaksilla ja lopulta päädyimme puutarhan eteläosan luona sijaitsevaan Biergarteniin, jossa nautimme radlereista ja auringosta.

Linnan puutarha




Kaupungintalo





Lepotauon jälkeen kävelimme kohti Marienplatzia ja vanhaa kaupunkia, jossa oli paljon musiikkiesityksiä ja kulttuuritapahtumia. Kaupungintalo oli vaikuttava sekä yleinen ilmapiiri hyvin miellyttävä. Seuraavaksi suuntasimme syömään herkullista aasialaista ruokaa ja kävelimme hieman lisää. Illalla pyörähdettyämme hostellilla lähdimme takaisin kohti englantilaista puutarhaa, sillä saimme tietää että siellä esitetään vanhassa amfiteatterissa Shakespearen "Kesäyön unelma" - vielä ilmaiseksi! Pimeässä tien löytäminen teatterille oli puiston keskellä vaikeaa, mutta kokemus oli vaivan arvoinen: esitys oli mahtava (tietysti saksaksi) ja tunnelma unohtumaton. Heinäsirkat sirittivät, tähdet välkkyivät taivaalla ja yleisölle jaetut kynttilät toivat kaikki oman lisäyksensä upeaan kokemukseen.

Sunnuntaina lähdimme bussilla takaisin kohti Saarbrückeniä ja loppuillan otinkin rennosti. Tämä päivä meni luennoilla istuessa ja suoritin myös ensimmäisen tenttini täällä: saksan suullinen koe, check!

Tässä pikaiset päivitykset viime viikoista: pian olenkin jo kotona eikä blogia tarvitsekaan enää kirjoitella. Päiviä on kuitenkin vielä jäljellä, ja tarkoitus olisi nauttia niistä niin paljon kuin mahdollista!

>> Bis bald >>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti