maanantai 9. toukokuuta 2016

Sehr viele Erfahrungen

Aika kuluu täällä järkyttävän nopeasti, joten blogin päivittäminen unohtuu hyvinkin helposti. Viime viikot ovat olleet täynnä tekemistä, ja ajattelinkin taas tehdä kevyen tiivistelmän tärkeimmistä kuulumisista. Ehkä ensi kerralla voisin kirjoittaa esimerkiksi kursseistani?


Edellisellä viikolla sää oli melko huono, mikä oli opintojeni kannalta ihan hyvä asia. Vaikka olen yliopistolla vain kaksi päivää viikosta, kursseja minulla on kuitenkin kuusi. Koska viisi kuudesta kurssista on kirjallisuuskursseja, on arvattavaa että lukemista on hyvinkin paljon. En kuitenkaan valita - mikä olisi parempaa kuin käpertyä peiton alle kirja kädessä (tai auringon paistaessa istahtaa nurmikolle kirjan kanssa).

Edellinen viikko oli myös siitä merkityksellinen, että sain ensimmäistä kertaa vierailijan. Kirjallisuuskaverini Viivi saapui Pariisista luokseni torstaista sunnuntaihin. Pariisista pääsee nopeasti Saarbrückeniin junalla (1,50h), mutta halvemman vaihtoehdon vuoksi Viivi matkusti kuusi tuntia bussilla. Vierailu sujui enemmän ja vähemmän syöden (huippukohtina mm. crêpet sekä massiivinen vegaanibrunssi) sekä saksalaiseen kulttuuriin (eli kaljaan) tutustuen. Kävimme myös aidoissa saksalaisissa kotibileissä (jossa oli amme täynnä oluttölkkejä) sekä juhlimme myös varjovappua. Seurasimme kateellisina kavereiden sosiaalista mediaa, sillä vappu on meille molemmille paras opiskelijajuhla. Pitää kuitenkin muistaa, että vappu on joka vuosi - vaihto on ainutlaatuista (vaikka sateisen metsäretken jälkeen kuvat aurinkoisesta Helsingistä valkoisen lakkimeren kera sai ajattelemaan toisin).

mystiset kotibileet

brunssi ja perinteiset aamuskumpat


Viivin lähdettyä palasin hetkeksi takaisin arkeen, ennen kuin vastaanotin seuraavan vieraani - Jermu saapui tiistaina Saarbrückeniin! Ensimmäinen kuukausi on mennyt vaihdossa niin nopeasti, etten suoraan sanottuna ehtinyt toista kovasti ikävöidä. Silti heti ensimmäisen halin jälkeen huomasi, kuinka toisen läsnäoloa onkaan kaivannut. Jermu viihdyttää minua keskiviikkoon asti, jonka jälkeen olenkin ilman vieraita jonkin aikaa.

Keskiviikkona kävimme Jermun sekä ranskalaisten ystävieni kanssa rajan yli Ranskan puolella. Sarreguemenis on pieni kylä aivan maiden rajalla, ja sinne pääsee opiskelijakortilla ilmaiseksi tramilla. Jermu tosin joutui maksamaan (suolaiset) 11 euroa edestakaisesta matkasta. Kiertelimme kaupunkia yhdessä nauttien auringosta ja lopulta menimme seikkailemaan markettiin metsästämään sushi-tarvikkeita torstain juhliin.

Sarreguemines

French girls ja yksi kalpea suomalainen


Torstaina lähdimme aamulla aikaisin kohti Merzigiä ja Wolfparkia. Opiskelijakortilla pääsee kaikkialla Saarlandesin alueella matkustamaan ilmaiseksi, mutta Jermu ja kaverini tyttöystävä maksoivat yhdensuuntaisesta lipusta kahdeksan euroa. Emme kuitenkaan ostaneet paluulippua vaan matkustimme röyhkeästi pummilla. Yllättävä lipuntarkastus sujui mutkattomasti Erasmus-höpinöillä ja viattomilla hymyillä ("you'll buy a ticket from Saarbrücken okay? - yes yes of course thank you!)

Onneton susi

Huippuposse


Wolfpark oli pienehkö ja siellä asusti muutamia erilaisia susia.Henkilökohtaisesti en pidä vastaavista puistoista, sillä elinolot eivät ole sopivat susille - monet sudet vaikuttivat apaattisilta melko pienissä häkeissään. Käytimme itse puistoon hyvin vähän aikaa, sillä lähdimme yhdessä patikoimaan 10 kilometrin vaellusreitin metsään. Kävelyä koko reissulle kertyikin n. 17km, sillä kävelimme myös juna-asemalta susipuistoon ja takaisin. Väsyneistä jaloista ja palaneesta ihosta huolimatta reissu oli aivan mainio!


Torstai-illalla kokoonnuimme yhdessä ranskalaisen ystäväni Clairen puutarhaan sushi-iltamaan. Ranskalaiset tytöt olivat käyttäneet koko vapaapäivänsä (torstai oli saksalainen juhlapäivä - juhlan syytä en tosin tiedä, helatorstai?) tehdäkseen sushia 20:lle ihmiselle. Lopputulos oli huikea ja sushi maistui taivaalliselta. Tutustuin juhlissa myös vegaaniystävään, joka lupasi jakaa minulle parhaat vinkkinsä vegaaniseen Saarbrückeniin.

(c) Salome



Ostosreissujen ja piknikien lisäksi kävimme lauantaina yliopistoni semester eröffnungsfete -juhlissa, eli suomeksi lukukauden avajaispippaloissa. Juhlat järjestettiin kampuksellani lakiopiskelijoiden rakennuksella, jossa oli neljä eri tanssilattiaa sekä hyvin paljon ihmisiä. Oli mukavaa kokea saksalaista opiskelijabilekulttuuria, sillä Helsingissä vastaavaa ei ikinä järjestettäisi.

Paljon on tullut siis taas koettua ja nähtyä, ja aika tuntuukin karkaavan huomaamatta. Huomenna lähdemme Jermun synttärireissulle Luxembourgiin - tarkoituksena olisi nähdä mm. Palais Grand Ducal, kierrellä museossa sekä syödä hyvin.

Bis bald!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti