keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Gutes Bier und Freunde

Eilen tajusin kuinka nopeasti aika täällä Saarbrückenissa kuluukaan, kun ostin paluulipun Frankfurtista Helsinkiin. 3.8. matkustan takaisin Suomeen, ruisleivän ja vihisten luvattuun valtakuntaan: kotiin. Tuntuu hyvin hassulta, samalla ihanalta ja kamalalta. Tänään irtisanoin myös vuokrasopimukseni. Paluu arkeen pelottaa ja kokemuksen päättyminen surettaa, mutta samalla poden kuitenkin ensimmäistä kertaa koti-ikävää. 

Ennen paluuta pitää kuitenkin ottaa kaikki irti jäljellä olevasta ajasta. Paljon onkin taas viikon aikana ehtinyt tapahtua, ja perinteiseen tapaan kirjoittelen taas katsauksen viime päiviin.

Torstaina kävimme Kaisan kanssa pyörimässä keskustassa ja viimeistelimme kaupunkikierroksen. Pyörähdimme mm. Ludwigskirchellä ja linnalla. Tämän jälkeen erehdyimme käymään Europe-Galeriessa ja kuinka ollakaan, päädyimme shoppailemaan. Me molemmat koitamme välttää turhien uusien vaatteiden ostamista ja lapsityövoiman tukemista, mutta lomafiiliksissä hairahduimme ja antauduimme alennusmyynneille. Kulutusmorkkis on suuri mutta samalla uusi kesämekko piristää. Materialismionni on syntistä.

Tämmöstä täällä, joka päivä.

Illalla menimme Maryn luo tekemään pitsaa ja maistelemaan belgialaisia oluita, joita Claire ja Salome toivat Ranskasta. Tämän jälkeen katsoimme Saksa - Puola peliä, joka oli erittäin jännittävä, vaikken jalkapallosta välitäkään. Hauskaa pelin katselusta teki se, että kisakatsomossamme oli puolalaisia sekä yksi saksalainen - leikkimielinen jännite oli huvittavaa.

Toiset lähtivät pubiin katsomaan matsia, laiskat (eli me!) jäi kämpille

On muuten yks ja sama kalja molemmissa kuvissa kädessä, ei huolta iskä!

Perjantaina kävimme Kaisan kanssa keskustassa kokeilemassa vegaanista ravintolaa, joka avattiin kesäkuun alussa. Tante Emma's Veganeria oli todella kaikkien odotuksieni arvoinen - simppeliä ja hyvänmakuista vegaanista lounasta, jonka hinta-laatusuhde on oikein kohdillaan. Söimme seitanschwenkeriä, joka on vegaaninen versio Saarlandesin alueen erikoisuudesta, joka valmistetaan Schwenkbratenilla. Henkilökunta oli todella mukavaa, paikka pieni mutta viihtyisä ja ruoka mainiota. 5/5.

Seitanschwenker & Kartoffelsalat


Ruokailun jälkeen pyörimme hetken levykaupassa ja kävimme teellä, jonka jälkeen suuntasimme Hauptbahnhofille ja panimokierrokselle Homburgiin. Kävellessämme panimolle alkoi ukkostamaan ja satamaan aivan älyttömästi, joten kastuimme kaikki (sateenvarjoista huolimatta) aivan litimäriksi. Niimpä panimokierros ei ollut mukavin mahdollinen, sillä märissä kengissä ja vaatteissa olo on aika kurja. Karlsberg Braurei oli kuitenkin mielenkiintoinen paikka ja parasta oli kierroksen lopussa panimon ravintolassa hintaan kuuluvat kaljamaistiaiset. Itse nautiskelin mm. tummasta Licorne -oluesta sekä Altbieristä. 

Onnellinen kalja-Kaisa part. 2

Brauerei tour


Lauantaina kävimme ostoksilla Saarbasaarissa ja illalla pidimme juhlat Internationals-ryhmän kanssa. Sunnuntaina nautimme vegaanisesta pekonista ja myöhemmin saatoin Kaisan Saarbrückenin lentokentälle. Viikko kului älyttömän nopeasti ja ikävä on suuri, sillä oli hurjan mukavaa viettää pitkästä aikaa kunnolla aikaa ystävän kanssa.





Maanantai ja tiistai kuluivatkin tylsemmissä merkeissä eli opiskellen. Lukemista riittää ja esseiden deadlinet lähestyvät pelottavaa vauhtia! Professoreiden yllätystehtävänannot eivät myöskään helpota opiskelustressiä. Opiskelu on kuitenkin hyvin mielenkiintoista, kunhan löytää motivaation aloittamiseen!

Tässä viimeisimmät kuulumiset, katsotaan mitä seuraavat päivät tuovat tullesssaan. Huomenna olisi tarkoitus olla aurinkoinen ja lämmin (30 astetta!) päivä, mutta epäilen hyvin vahvasti että jossain vaiheessa päivää kuitenkin sataa. Täällä sataa aina.

Bis bald!

Ps. Lähden muuten ensi viikolla Berliiniin. Siitä lisää myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti