keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Wie geht's?

Aika kuluu nopiaan ja taas on joka viikkoisen päivityksen aika! Viime viikko kului tosiaan pääasiassa opiskellessa, ja tämä viikko sujuu ihanan Kaisan seurassa. Kiirettä siis pitää, kuten aina. Onkin jännää (ja hirveää) huomata, että vaihdosta on kulunut jo yli puolet: ensi viikolla pitää irtisanoa asunto sekä ostaa lentolippu takaisin Suomeen. Karseeta.

Tässä taas pieni tilannekatsaus lähipäiviin.

Torstaina vietin aamupäivän Charles Dickensin kanssa (menossa "Tale of Two Cities, kertomus Ranskan vallankumouksesta) ja illalla suuntasimme Bartekin, Martyna. Maryvonnen ja Johanin kanssa Wildparkiin nauttimaan viikon ensimmäisestä ei-sateisesta päivästä. Puisto sijaitsee keskellä metsää ja siellä on paljon erilaisia eläimiä, kuten esimerkiksi riikinkukkoja, heppoja ja kauriita.


Huippuposse


Perjantaina istuimme joen varrella piknikillä nauttimassa poikkeuksellisen hyvästä säästä (ainoa hyvä päivä kahteen viikkoon!), jonka jälkeen menimme yliopistoni kampukselle Heimfestille. Juhlat olivat ihan mukavat, mutta eivät kovin ihmeelliset. Paikalla oli livemusiikkia ja muovinen uima-allas, joka kuitenkin rikkoutui seurauksena hyvin, hyvin mutainen ympäristö.

Lauantaina jatkoin Dickensin parissa ja illalla suuntasin keskustaan Maryvonnen luokse katsomaan jalkapallon EM-karsintojen Englanti-Venäjä -peliä. Peli oli hyvin tylsä, mutta seura oli erinomaista.

Sunnuntaina opiskelin koko päivän ja illalla (klo 23:00) menin Maryn luokse extempore -yökylään, Kävin hakemassa herkullista vegaanista pitsaa ja katsoimme yhdessä hömppäsarjoja. Mennessäni Maryn luo koko keskusta oli aivan sekaisin: Saksa oli juuri voittanut ensimmäisen pelaamansa jalkapallo-ottelun Ukrainaa vastaan. Autot tööttäilivät hulluina ja sumutorvet huusivat. Ihmiset riehuivat ja riemuitsivat: odotan innolla isompia matseja ja niiden aiheuttamaa tunnemyllerrystä.

Maanantaina lähdimme yhdessä Maryn luota yliopistolle opiskelemaan, jonka jälkeen kävin kolmella luennolla. Illalla Martyna kertoi minulle Flixbusin upeasta tarjouksesta: melkein kaikki liput 11,11e tänä päivänä! Heittäydyin hulluksi ja ostin liput Berliiniin, jonne menen moikkaamaan Ellua ja Jarkkoa! Edestakaiset 10 tunnin suorat matkat maksoivat 22,22e, vaikka normaali yhdensuuntainen lippu maksaa n. 50e. En malta odottaa.

Tiistaina skippasin luennot, sillä kävin hakemassa Kaisan lentokentältä! Kaisa osti liput vaihdolla Helsinki-Berliini-Saarbrücken, ja matka sujui kuulemma hyvin leppoisasti. Kävimme kaupassa, söimme ja vedimme nokoset, jonka jälkeen menimme keskustaan pieneen pubiin yksille sekä katsomaan Portugali-Islanti -matsia. Peli oli hyvin jännä ja päättyi yllätyksellisesti tasapeliin - vaikkei jalkapallo minua kiinnostakaan, on täällä Saksassa tunnelma niin huumaavaa, että innostuu huomaamattaan.

Tuliaisia Suomesta! Ruisleipää, lakritsia ja VIHIKSIÄ


Harmaa lentokenttä


Keskiviikkona teimme aamupalapannareita ja myöhemmin lähdimme keskustaan kaupunkikierrokselle. Sää täällä Saarbrückenissa on järkyttävän epävakainen, joka päivä ukkostaa ja sataa hulluna. Satuimme kuitenkin keskustaan juuri kun ensimmäinen aurinkoinen hellehetki pariin viikkoon osui kohdalle, joten päätimme siirtää loput kierroksesta huomiselle ja menimme nauttimaan auringosta (ja kaljasta) terassille. Tämän jälkeen kävimme hakemassa take away -aasialaista ja katselimme hömppäsarjoja kämpillä.

Saar-joki

Paras kamu jo kahdeksan vuotta!

Vegaaniset lettukestit


Onnellinen kalja-Kaisa


Huomenna pyörimme keskustassa ja menemme kavereiden kanssa katsomaan Saksa - Puola -ottelua !

Bis bald!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti